Slik hadde ulvungene det på årets gruppe/dugnadstur

Her kan du lese det meste om hvordan det gikk med ulveflokken på årets dugnad/gruppe tur

Endelig var  lørdag 27 september kommet og vi i flokken var klar for OVERNATTINGSTUR, UTE.  Vi hadde laget ferdig gapahuker av presenninger på et par møter og nå var vi klare for å prøve de . 
Det strømte på med forventningsfulle ulvunger, og tilslutt ble vi 11 stykker. 
 
Leirområdet vårt ble gjort ferdig, alle fant soveplasser, og sittestubber med navn på sto ferdige ved bålet.
 
 
 
Første post på programmet var en skattejakt. Her gikk jentene og guttene med hvert sitt kart og skulle tilslutt finne skatten. Alle greide dette og fikk hver sin kulepenn med lys og et armbånd.
 
Så var det samling rundt bålet og mat. Noen grilla pølser, noen spiste nudler og noen hadde allerede begynt på godteriet.  
Deretter begynte vi å forberede til leirbålet. Ulvungene hadde flere bidrag her og til og med premier til utdeling.  Etter leirbålet var vi klar for soveposene, nå var det blitt veldig mørkt.  
 
Etter en laaaaaang stund sovna alle barna. Det var verre med oss ledere, for vi måtte jo holde vakt over flokken. 
 
 
 
 
På søndag våknet de første kl.7 og det tok ikke lange stunda før alle var våkne. Noen hadde vært våkne litt på natta, men alle ulvungene sov ute, Imponerende....
 
 
 
Vi spiste en god lang frokost og begynte så oppryddinga. Sekker og soveposer ble pakka og satt vekk, så vi kunne rydde plassen etter oss.    
 
Ulvungene skulle lage hvert kull sitt leirområde i miniatyr. Her var to av våre rovere Aksel og Matsi dommere. Jentene vant en knepen seier, de var litt flinkere til å samarbeide også. 
  
 
 
Vi rakk også å leke Ulv og sauer, Knutemor og rødt lys med god assistanse av rover Aksel, før foreldrene kom. 
 
Nå skulle dugnaden begynne. Rover Christopher hadde med en kjempegod pinnebrøddeig, og med god hjelp fikk alle laget pinner og stekt brødet.
 
 
 
Resten av tida gikk med til å kikke på troppen og fri lek. 
Vi hadde avslutning med speiderbønn alle sammen. 
 
Takk til lederne Ragnhild, Tina og rover Mikkel som passet på flokken med meg.
Det var også fire pappaer til flokken som var med på overnattingsturen,Rune, Odd, Fredrik og Peder. Og fire bikkjer som også oppførte seg eksemplariske. Noen ulvunger ville gjerne ligg ute ei natt til og foreslo at vi kunne prøve å ringe til frøken på skolen, så de kunne få fri....
 
Sissel
 
 
Vi var ca.50 stk alt i alt på søndagen.