Frem fra "glemselen" 9
Endelig fredag, og i dag kan du lese om hva en av Norges beste forfattere, husker best fra tiden han hadde i 8. Skien speidergruppe

Denne ukens frem fra “glemselen” kommer fra den kjente forfatteren Tor Åge Bringsværd, som også en gang i tiden var medlem i gruppa vår. Når dette var kan du lese senere i teksten.
Hvis du lurer på hva han har skrevet eller gjort kan du jo sjekke ut hjemmesiden hans, eller denne linken til Wikipedia.
Hvis du derimot vil se han på film, kan du gjøre det her og her, i noen unike opptak fra Hammerfest bibliotek i 2010.
Han skrev også en tekst til jubileumsboka vår “speiding er toppen” som ble utgitt i anledningen av 8. Skiens 50 årsjubileum i 1995. Denne teksten kan du lese her.

Ellers kan du se noen bilder vi har “rotet” frem nedover på høyre side av teksten.

Her er Tor Åge sitt bidrag:

Navn: Tor Åge Bringsværd

Speidertid: 1951 - 1958


Beste leirminne?

Det rareste minnet er i hvert fall fra kretsleiren i Seljord. Det pøsregnet en kveld. Og da mener jeg VIRKELIG høljet ned. Neste morgen lå vi og fløt på luftmadrassene våre. Og en av oss (husker ikke hvem) våknet først opp et godt stykke ute på Seljordsvannet. Hvilket viser at en god speider ikke bare har et godt hjerte, men også et godt SOVEHJERTE … (Jeg gjør oppmerksom på at vi naturligvis holdt øye med ham, i tilfelle han skulle kantre eller prøve på å gå i søvne.) 

Beste speideropplevelse?

Umulig å trekke frem noe spesielt. La meg heller si det slik, og helt alvorlig: Min beste opplevelse var at jeg fikk lov til å vokse opp med Arvid og Ragnhild som ledere i tropp og flokk. Vi mennesker er ofte altfor sjenerte til å rose hverandre eller si takk. La dette være et beskjedent forsøk på å si takk for mange rike speiderår og mange gode opplevelser!   

Vi takker for bidraget til frem fra “glemselen”, og oppfordrer i samme “slengen” alle andre som har vært i 8. Skien speidergruppe, til å sende sitt bidrag til webmaster@8skien.no

Adios for denne gang, som de ville sagt i Mexico og på gjensyn neste fredag