Frem fra "glemselen" 8
Denne uken er det mindre tekst enn vanlig, men filmen du finner en link til derimot, er en av de beste fra 8. Skiens filmarkiv

Denne ukens frem fra “glemselen” handler om våre gruppe leire i Kilebygda. Som dere sikkert ser, er det ikke så rikelig med tekst denne uken, MEN nederst i teksten finner du en link, til vår egen leirfilm fra 1991, så nyt den og la tankene “svinne hen” til en svunnen tid.


Leirliv i Kilebygda


Nesten alle som har vært innom 8. Skien har vel en eller annen gang vært med på gruppeleir til Kilebygda, denne lille bortgjemte bygda som ligger ca. 2,5 mil sørvest for Skien sentrum.

Nesten alle som har vært innom 8. Skien har vel en eller annen gang vært med på gruppeleir til Kilebygda, denne lille bortgjemte bygda som ligger ca. 2,5 mil sørvest for Skien sentrum.

Det er her i denne bygda og på jordene til Annbjørg og Hans Ivar Lien at medlemmene i 8. Skien har fått utfolde seg fritt som cowboys og indianere, ved et par anledninger. Det er nemlig her vi har arrangert “villmarks ferden til Santa Fe” gruppeleirene våre, som for øvrig har vært meget godt planlagte leire. I 1975 og 1991 hadde vi også besøk av våre engelske vennskapsspeidere her, noe mange synes satt en ekstra “spiss” på opplevelsen.


To av leirene utmerker seg spesielt, da det var en hel masse ekstra jobb med å “reise”  alle bygningene i honved, pluss det å skulle planlegge leirene. Jeg mistenker vel at “noen” i Eikornrødveien har gjort sitt (atter en gang) slik at vi har fått oppleve dette. Vi tar av oss (speider) hatten for alle som har bidratt.

Til leieren i 91 kunne man til og med bestille egne kaffikopper med et håndmalt bilde av en “prærieskonnert” og med teksten Kilebygda 1991, skrevet på. Egne leimerker har vi også hatt ved et par anledninger.

Det er nok forbunnet en hel masse minner fra disse leirene ja, som for eksempel leirbålene ved vannet, den gangen da vaktmannskapene forsov seg til revelje, og hele leier` n fulgte på, eller kanskje husker du best den gangen vi ble regelrett innvandret av flyvemaurer.Her kan du i alle fall se filmen fra leier’ n i 91.


Nyt filmen og la minnene strømme på, og hvis du mot formodning skulle komme på en fantastisk speider opplevelse/historie el. du mer gjerne vil dele med oss så nøl ikke, men send det til webmaster@8skien.no

Neste uke er det en av Norges beste forfattere som deler sine speideropplevelser fra tiden i 8. Skien med oss. Hvem, sier du? Følg med neste fredag og finn det ut