Frem fra "glemselen" 7
Denne ukens frem fra "glemselen" inneholder blandt annet en link til en helt unik film fra 1991

Dagens frem fra “glemselen” handler om karnevalene vi har arrangert i løpet av årene.  Innlegget er skrevet av en i redaksjonen, som har vært medlem i gruppen siden 1979. Det som er helt spesielt med denne ukens innlegg er at du nederst i teksten finner en link til en helt fantastisk karnevals film, fra et av våre karneval, ha… slå den!!

Karneval

 28. Februar 1978 ble gruppens første karneval avholdt, og siden den gang har det blitt en del. Flesteparten har blitt arrangert i storsalen på ungdomshuset, men vi har også arrangert i kjelleren på speiderhuset til 1. Solum.

Det har vært forskjellige temaer på disse karnevalene, alt fra sjørøvere, western tiden ol. Her har også i løpet av årene dukket opp mange merkelige skapninger, som ikke har blitt gjenkjent med det samme. Jeg husker spesielt en som kledde seg ut som “gammel mann” en gang, han satt for seg selv, snakket ikke med noen og virket meget underfundig der han satt. Vi som var “små speidere” på denne tiden hvisket og tisket om hvem dette kunne være. Det gikk mangt et rykte denne kvelden om hvem eller hva dette kunne være, og hvis vi prøvde å oppnå kontakt, var den gamle mannen bare meget avvisende og gav oss en “kald skulder” i stedet for et lite hint. Helt på tampen av karnevalet valgte denne mystiske gamle mannen og avsløre seg selv, med å ta av masken, slik at vi kunne kjenne han igjen, og til vår store forundring var det ingen annen enn PEFFEN vår på den tiden, nemlig Trym Sigurdsen. Vi var nesten i sjokk over at vi ikke kjente han igjen, mens Trym, som den skøyeren han alltid var, synes det var veldig underholdende å holde oss for narr over en så lang periode.

Det har, som sagt tidligere, vært mange kreative innslag på disse karnevalene, og en av de tingene jeg husker best fra dette, skjedde egentlig på vei til karneval. Den nåværende gruppeleder skulle være utkledd som papegøye (hmmmm det var jo nesten som bukken til havresekken). Hun stilte opp med gummihansker på føttene, en feiende flott “gusjegrønn” drakt, maske og et nebb som egentlig var en softiskjeks. Problemet var bare det at et eller annet skjedde med nebbet på vei ut til karnevalet, og derfor måtte vi stoppe på Rando (dette gatekjøkkenet som var ved Gimsøykrysset før) for å få tak i et nytt nebb. Jeg husker godt at fatter `n (nå ofte omtalt som sinnaspeider `n) nektet å gå inn for å handle. Jeg, som var utkledd som en gledespike fra sjørøvertiden, var heller ikke veldig lysten på dette oppdraget, så det endte med at papegøyen stormet ut av bilen, og inn i sjappa for å handle nytt “nebb” (softiskjeks). Ryktene forteller at de som jobbet bak disken fikk seg en helt spesiell dag på jobb denne ettermiddagen, for det var ikke helt vanlig at papegøyer handlet nebbene sine her.


Sist gang vi arrangerte karneval, stilte undertegnede opp i supermanndrakt, altså blå trikot med røde “Speedo” bukser og det hele, med andre ord en kjempe ide som var ”som støpt for denne kroppen”. Fullt så moro var det vel ikke da jeg åpnet en av fylkets største aviser dagen etter, og så meg selv i et skikkelig helfigurs bilde, noe man kan si har blitt kommentert fra flere hold ja.

Ellers minnes jeg at det var en hel masse leker og konkurranser, for både liten og stor. Her har man vært med på det meste innen sjokoladespising med polvotter, pølsespising av hengende pølser osv., noe som har ført til masse latter og glede for våre medlemmer. Men det som alltid har vært rosinen i pølsa er godteriet. For godteri har det alltid, i en eller annen form, blitt delt ut på karneval. Om det har blitt kastet ut til medlemmene, eller om det har vært inne i en pinjata, for så å bli “slått” ut, har i grunn ikke spilt noen rolle for de som skal ha det, for kaos blir det uansett når det deles ut slike ting, og det hører vel også hjemme her.

 
Håper vi også i fremtiden kan tilby medlemmene våre dette, da det virker som noe de synes er helt topp

Her kan du faktisk se en helt unik film fra karnevalet vi arrangerte i 1991, i kjelleren på speiderhuset til 1. Solum.

Hva som dukker opp neste fredag er en godt bevart hemmelighet, følg med og finn ut


GOD HELG

jp