Frem fra "glemselen" 6

I dag kan du lese om hva Tore Molteberg husker best fra speidertiden sin i 8.Skien

Denne ukens frem fra “glemselen” har vi mottatt fra Tore Molteberg, som var aktiv i gruppa i en årrekke. Her kan du lese hva han husker best fra speidertiden sin, samt se noen bilder som vi i redaksjonen har rotet frem fra arkivet.

 
Navn:
Tore Molteberg

Hvilke årstall var du speider i 8. Skien?
Startet som ulvunge i 1968, 8 år gammel. Siste aktive innsats på landsleir i Åsnes i 1981.

Beste leirminne?
Vanskelig å velge, kun gode opplevelser. Troppsleirer i Kilebygda var bra, kretsleir på Tyri var bra. Største leiropplevelse er nok likevel verdensjamboreen på Lillehammer i 1975, der jeg var eneste representant fra 8. Skien i troppen fra Grenland krets. Som sagt vanskelig å velge beste leirminne, England i 1976 er en god nr 2.

Beste speider opplevelse/historie?
Største utfordring på jamboreen var som 15-åring å bli utropt til patruljefører for en internasjonal patrulje på haik i ukjent terreng, der jeg skulle forklare mer eller mindre jevnaldrende fra Canada, USA, Libanon og Rhodesia (Zimbabwe) hvordan man innretter seg for overnatting i gapahuk. Fikk ganske god bruk for ungdomsskoleengelsken på den turen... Jeg har tenkt en del på dette seinere i livet. Jeg kunne ikke mye engelsk, men jeg brukte det jeg kunne og ble forstått. Egentlig var dette en god motivasjon for å pugge gloser resten av skoletida.

Med vennlig hilsen
Tore Molteberg

Til slutt vil vi takke Tore for bidraget, og vi håper at flere følger hans eksempel og sender oss gode speiderminner.
Hva som dukker opp neste fredag er det foreløpig ingen som vet, men vi kan garantere at det dukker opp noe.

På gjensyn