Spejderens Lejr 2017 Dag 6

Dag 6.

Jeg våkner til stemmer i og utenfor teltet, det er snart flaggheis og jeg rekker kun å slenge på meg fillene og kastet i meg en kopp kaffi før vi stemmer i med oddesangen.
Det er kamp-dag i dag og dette må jo vises til våre naboer med både flagg og sang, vi trekker dessverre ikke til oss den store oppmerksomheten, til tross for Jørgens fantastiske engasjement.
Jeg trer inn i teltet for en sårt trengt frokost, et par leiver og en ny kopp kaffi er alt som trengs, jeg er klar for å møte dagen med om ikke et smil så har jeg en munn i det minste.

Speiderene trer av for å delta på dagens aktiviteter, såkalt Sci-Spej. Hvor de lærer om fysikk med praktiske øvelser.

Selv så setter jeg meg ned for å fikle med noe tauværk for å få tida til og gå. Det tar ikke lange tida før Olav og Anja er like kjedet som meg, vi bestemmer oss for en ny handletur til Spejder Sport.

Anja fikser seg et leirmerke-trykk på kappa si, jeg tar med meg noen poser lakris-te hjem til min bror, såpass fortjener han der hjemme også. Vi labber så videre til Sterk, der Olav får seg en ny luftmadrass og et teppe som ser ut som det er resirkulert av lo-filteret på en tørketrommel.
Jeg benytter anledningen til å se om jeg finner leiren til mine danske tremeninger jeg hverken har sett eller snakket med på rundt 20 år. Dette klarer vi uten store vansker, dessverre ender vi å komme på besøk rett i lunsjen deres så det blir bare en kort og smule pinlig visit, overraskende nok så var det jeg som snakket uforstårlig.

Da dette er over tar vi likesågodt turen innom supermarkedet på leiren. Det viser seg at det begynner å bli smått med penger igjen på armbåndet mitt, hei mor.
Men jeg får meg alikevel en cola og en pose uspislige geletopper, lim og konditorfarge hadde gjort samme nytta.

Vel hjemme i leiren får en satt seg nedpå litt, været er overskyet, lufta hakket for varmt til bukse men vinden er for meget for bare shorts. Jeg tuller meg inn i kappa mi og reiser inn i min egen verden i det jeg setter på noe piggtråd-musikk.
Lunsjen blir sløyfet i dag, jeg labber litt rundt i leiren igjen og Jon overtaler meg til å høre litt på Kvelertak. Denne oppfordringen mottas med stor takk da det er lenge siden sist jeg rocket ut til dem.
I det jeg skal begynne å fikse litt på slira til kniven min får vi besøk av Oppegård Speidertropp, de ser ut til å være de eneste andre NSF-speiderene på leiren og det blir en kort trivlig prat om svært lite.

Speiderene begynner å returnere til leiren og de aller fleste legger seg rett ut på bakken, de er nokså utslitte alle mann. Men de kan ikke ligge slik hele dagen, klokka går mot middag igjen gitt.
Dagens består av gårsdagens kjøttrester, svinekjøtt, fusilli og hjemmelaget pastasaus.

Etter middag setter jeg med ned for å spikke litt, jeg lager en nøkkel til kjerleiken til Olav, kommer nok godt med.

Jon, Olav, Aasen og jeg bestemmer for å labbe oss en tur til de eneste hittill usette leirområdene, vi returnerer i perfekt tid til kampstart.
Vi fyrer opp i bålet og live-referat av kampen, steminga blir stor da Mladenovic putter det første målet. Vi ender alle opp med å stirre inn i jegerTVen helt til det bare er en glo-haug igjen.

 

Jeg snur meg mot Aasen i det der blir litt livat rundt bålet igjen. Jeg inviterer han med ut på en spassertur i måneskinnet hvor vi får delt våre følelser om mye og mangt.
Vi kommer tilbake til leiren, jeg ser etter Olav men må bare sette meg ned å vente. Han kommer tilbake etter litt og finner fram datamaskinen.
Jeg setter på Frk. Fryd, fyrer opp i flaggermuslykta og funderer over dagens hendelser før jeg starter å skrive.


Hells hemmat.

- Leirpoeten