16

16. JENGA TIME

Det skulle vise seg at restene etter leirstolene vi lagde på et av vårens møter, skulle bli "gjenbrukt" til et hysterisk morsomt spill, men først

En smart "skalle" mente nemlig at vi burde lage MEGA JENGA av restene, og da var snekker Aasen ikke sein om å be. Produksjonen ble iverksatt umiddelbart, og vi endte opp med spillet i rekordfart. Jenga skulle vise seg å passe perfekt i corona tiden, da det er sosialt men spilles med avstand mellom spillerne :)
Vi vil oppfordre ALLE andre speidergrupper til å lage sitt egne MEGA JENGA spill, og bare sette i gang. Her slenger vi med reglene (sakset fra kvalitetstid.no) og selvfølgelig en drøss med jengabilder :)

Man stabler først opp et rett, firkantet tårn med 3 blokker liggende inntil hverandre i hver "etasje" på tvers av blokkene i "etasjen" under. Deretter skal deltakerne ta ut en og en treblokk nede i tårnet, og plassere den øverst uten at tårnet velter. Spilleren flytter kun en blokk i hvert trekk, og deretter er det nestemanns tur. Han kan velge hvilken etasje han vil ta blokken ut av, bortsett fra etasjen like under den øverste der man skal plassere blokken.

Man har bare lov til å bruke en hånd når man fjerner en treblokk. Det er tillatt å dunke forsiktig i enden av blokkene for å finne en som er lett å skyve ut, men hvis man har beveget på den, må man skyve den tilbake til samme stilling dersom man ikke ønsker å fjerne den likevel, før man tar fatt på en annen blokk.
Hvis tårnet ikke har veltet innen 5 sekunder etter at spilleren har lagt blokken på plass på toppen av tårnet, regnes trekket som vellykket. Hvis neste spiller har berørt tårnet før dette, regnes også trekket som avsluttet.
Når tårnet velter, er omgangen slutt. Spillet er også over hvis en treblokk faller ned, bortsett fra den som spilleren skyver ut i sitt trekk for å plassere øverst.
Den siste spilleren som lykkes med å ta en treblokk ut av tårnet og plassere den på toppen uten at det velter, eller at en annen blokk faller ned, har vunnet.

    

Å pokker heller, det er jul snart :) vi koster på oss noen Jengafilmer også

  

Da tenker vi det er greit for i dag

På gjensyn

 


Vi oppfordrer ALLE våre lesere til å sende en hyggelig julehilsen til: webmaster@8skien.no Alle julehilsner vil bli publisert ved en senere anledning i kalenderen, så nøl ikke