17

17 Byggeskikkprisen i år igjen:)

Når dere leser den overskriften, er det nok ikke så vanskelig å tenke seg til hva dagens luke handler om, men først

Vel.

Dagens luke handler selvfølgelig om pepperkakekonkurransen Skien by arrangerer på Ibsenhuset, hvor vi to år på rad har levert solide bidrag, vi har fått mye oppmerksomhet for og byggeskikkprisen, med et gavekort på 3000 kroner, to år på rad, og det er vi jo selvfølgelig kjempestolte av. Men hvis noen tror at dette ikke er mange timer med arbeid, planlegging og organisert kaos må de tro "en gang til". Dagens luke guider dere igjennom hele prosessen:

Det hele startet på et gruppeting, hvor vi ble enige om hva vi ville prøve oss på i år, og dafalt valget tilslutt på Landmannstorvet, som for tiden er under oppussing, noe mange Skiensborgere mener mye om. 
Så møttes vi en gjeng på Ungdomshuset en onsdag for å starte med å planlegge og lage maler i papp


Her ble det laget busser, biler, bygg, anleggsmaskiner og mye mye mer

Så var det selve mandagen, hvor alle enheter virkelig "tråkket" til og laget alle disse "papptingene" i pepperkakedeig og hvor noen fikk den etterhvert så utakknemlige jobben med å montere alle delene sammen til de forskjellige tingene, noe som skulle vise seg å være langt vannskligere enn forventet, da det kom ferdigstekte deler i "hytt og pine". KAOS er vel et dekkende ord for denne kvelden, men allikevel UTROLIG GØY

   

Så når denne dagen endelig var over, ble ledere og rovere enige om å møtes på onsdag, for å montere siste rest, pynte litt og levere byggverket på Ibsenhuset, MEN denne dagen skulle vise seg å bli en GEDIGEN skuffelse for de som møtte opp. Alle busser, taket på bygget, gravemaskiner og mer hadde KOLLAPSET, og lå bare som deigklumper rundt om, hmmm..... hva gjør vi nå???? Vel vi tenker vel som speidere flest, "en speider gjør sitt beste i motgang og vansker", får tak i ny deig, lager nye busser, tak etc. pynter, monterer og "you name it" og blir faktisk ferdige, selv om dette tar "noe" mere tid enn beregnet :)

 

Vi får byggverket opp til Ibsenhuset

Lørdags ettermiddag blir vi oppringt av pepperkakeby arrangørene og får beskjed om at vi har vunnet årets byggeskikkpris og her kan dere lese juryens begrunnelse:

Byggeskikksprisen
Vinner: Skien Speidergruppe nr. 8
Juryens begrunnelse: Vandrepokalen. Årets mest originale bidrag. Tar for seg byggeplass midt i sentrum som forvandles fra en asfaltjungel til en grønn lunge. I år som i fjor gis prisen til bidraget som har tenkt lengst utenfor boksen og tøyer grensen for hva som kan bygges i pepperkake.

Takk for innsatsen og for den fantastiske jobben alle har bidratt med. 

Problemet nå er: "hva gjør vi neste år, ??????????"

 

 

 


Vi oppfordrer ALLE våre lesere til å sende en hyggelig julehilsen til: webmaster@8skien.no Alle julehilsner vil bli publisert ved en senere anledning i kalenderen, så nøl ikke