Hjemmespeiding del 5

Å jo da, dette fikser dere lett

Tro det eller ei folkens, det er PLENTY av aktiviteter igjen i «pakka» så vi bare «kjører på»

Før vi offentliggjør dagens aktivitet, må vi atter en gang få skryte av medlemmene våre, som tar utfordringene på strak arm og dokumenterer for «harde livet», UTROLIG BRA FOLKENS. Så vi må jo også denne gang tillate oss å «stjæle» bildene fra Facebook og poste de her.

 Sjekk ut denne fantastiske buketten

Så må vi jo også meddele at det har kommet et eget Korona dugnad merke dere kan ta, som ser sånn ut:



Og her finner dere hva som må gjøres for å få dette: Korona - dugnad - fordypningsmerke

Så endelig til dagens oppgave, noe vi vet dere kan, men foreldrene deres tror dere IKKE klarer, eller? Vi tenker i allefall at dere kan ta litt ansvar hjemme, nå som mesteparten av dere antageligvis gått sammen med foreldrene deres 24/7 og sikkert er «en anelse lei». Vi tenker at dere «tråkker» til  og sier at dere tar middagen i dag, neida vi tuller ikke. Vi tenker selvfølgelig å «guide» dere gjennom dette, så da kan vi jo starte med å finne frem boksen med fiskeboller fra pakka, og litt annet fra kjøkkenskapene



IKKE KAST DEN TOMME FISKEBOLLEBOKSEN; DEN SKAL VASKES OG LEGGES TILBAKE I PAKKA DA VI SKAL BRUKE DEN IGJEN

Skjønner??

I tillegg til boksen med fiskeboller, anbefaler vi dette til 4. porsjoner

8. stk poteter
4. stk gulrøtter
2 ss hvetemel
2,5 dl kraft fra fiskebollene
2,5 dl melk
1/4 ts revet muskatt
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1 boks fiskeboller

 


Så er det bare å sette i gang 

Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Skrell og del gulrot i skiver. 

Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett mel og rør godt.

 

Hell i fiskebollekraft, litt om gangen. 

Rør sausen glatt og jevn. Tilsett melk og kok opp under omrøring. 

La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Riv muskat på et rivjern, og smak til sausen med salt, pepper og muskat.

Tips

Tilsett mer melk hvis sausen er for tykk. 

Legg fiskeboller i sausen og la det hele bli gjennomvarmt før servering. 

Kok gulrøttene i fem minutter eller til de så vidt er myke.

Sånn, værre var det ikke :)

Bon apetitt & på gjensyn